Garda mērce kotletēm, gluži kā kafejnīcā – viegli pagatavojama un nekad neapnīk

Pat visgardākās kotletes iegūs jaunas garšas nianses, ja tās pasniegs ar aromātisku un maigu mērci. Šī recepte ir īsts atradums tiem, kuri novērtē mājas omulību un gardu ēdienu

Maiga un viegla mērce, pagatavota pēc šīs receptes, kļūs par lielisku papildinājumu jebkurām kotletēm – gan gaļas, gan zivju – un lieliski saderēs ar jebkuru piedevu. Tā gatavojas ātri un vienkārši, bet rezultāts pārspēs visas gaidas! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas veids

Pannā liekam 20 g sviesta, pievienojam 2 ēd. k. augu eļļas, un, tiklīdz sviests uz vidējas uguns izkusis, pievienojam 2 ēd. k. miltu un samaisām ar putojamo slotiņu. Pievienojam 1 ēd. k. tomātu pastas un atkal samaisām ar slotiņu, uzreiz pievienojam aptuveni 300 ml ūdens.

Maisām ar slotiņu, līdz masa kļūst viendabīga un neveidojas kunkuļi. Pievienojam vēl ūdeni, lai mērce nebūtu pārāk bieza. Samazinām uguni līdz lēnai. Pievienojam sāli, garšvielas pēc garšas – man ir melnie pipari, paprika, kaltēts dilles un baziliks. Nogaršojam sāļumu, ja vajag, pievienojam vēl. Tad pievienojam 1 ēd. k. skābā krējuma, vēlreiz nogaršojam, ja nepieciešams – pievienojam sāli. Novārām līdz gatavībai un noņemam mērci no uguns.

Šī mērce ir universāls papildinājums jūsu iecienītajām kotletēm. Vienkāršā recepte un neticamā garša padarīs to par pastāvīgu viesi jūsu galdā. Eksperimentējiet ar dažādām garšvielām un garšaugiem, lai katru reizi atklātu jaunas garšas nianses.

Kaimiņs domāja, ka viss viņam atļauts – atnāca un vienkārši nozāģēja manu plūmju koku, ar kādām tiesībām…

Papildu padomi garšīgas mērces pagatavošanai:

✔️ Izmantojiet baltos vai dzeltenos sīpolus – tiem ir maiga garša un patīkams aromāts.

✔️ Burkāns piešķir mērcei saldumu un skaistu krāsu.

✔️ Milti tiek izmantoti mērces sabiezināšanai. Izvēlieties kvalitatīvus miltus, bez kunkuļiem.

✔️ Ja ir iespēja, izmantojiet buljonu (gaļas vai dārzeņu) – tas piešķirs mērcei bagātīgāku garšu.

✔️ Eksperimentējiet ar garšvielām! Pievienojiet nedaudz karija, kurkumas vai citas garšvielas pēc gaumes.

✔️ Gatavošanas beigās var pievienot 1–2 ēd. k. saldo krējumu vai skābo krējumu, lai iegūtu maigumu un krēmīgu tekstūru.

Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️

Precīzas sastāvdaļas un noderīgus padomus atradīsi otrajā lapā

Šķir tālāk, lai turpinātu lasīt